Bio auteur – in relatie tot boekthema

 

“When we write, we live twice”

‘Als kind leefde ik geisoleerd, in een omgeving waar ik mij niet gehoord, gezien en geliefd voelde, en wat geen warm thuis voor mij was. Ik werd afgestaan bij geboorte, lag het eerste jaar in een nonnenkliniek, en kwam daarna in een koud pleeg- en later adoptiegezin. Ik schreef veel om overzicht te krijgen in mijn woelige gevoelswereld. Vriendschappen waren de allereerste intieme relaties in mijn leven. Verbinding was nooit vanzelfsprekend in mijn leven. Dit gekozen boekthema resoneert dus sterk met mij en is ook persoonlijk. Bovendien geloof ik dat onze relaties een spiegel zijn voor wie wij zijn, waar we op dat moment staan in ons leven en ze beinvloeden ook onze kwaliteit van leven. Hoewel schrijven een solistisch proces is en ik graag alleen ben, zou ik niet zonder de waardevolle interactie met dierbaren of lieve mensen kunnen. Door hen groei en leer ik ook. Mijn vriendschappen betekenen veel voor mij en vormen een zelfgekozen familie. De vrienden en vriendinnen in mijn leven, vertegenwoordigen eveneens een deel van mij en vandaar dat we elkaar herkennen.’

Motivatie auteur:

Met woorden kunnen we elkaar bereiken en raken. Mijn liefde en passie voor woorden en verhalen ontstond vroeg in mijn leven. Het is een fantastische expressie die diep raakt en tot inzichten en verandering kan leiden. Dat is de intentie waarom ik schrijf. Ik zet psychosociale- en maatschappelijke thema’s graag in het licht, om wakker te schudden, de geest te verruimen en moed te stimuleren. Het beïnvloedt namelijk de kwaliteit van ons leven. Ik ervaar schrijven als een verhevigde vorm van leven en liefhebben. Mijn missie: aanmoedigen en inspireren tot vernieuwing, doorbreken van vastlopen en je talenten leven, komt er altijd in terug.

Het moment van debuteren heeft even geduurd. Er waren significante fasen die eerst kwamen. Mijn debuut begin 2018 ontstond organisch en vanuit rijpheid. Op het juiste moment. Het is voor mij weer een kantelpunt, dat gekenmerkt wordt door zingeving en ook écht kiezen voor een nieuwe focus. Schrijven komt voort uit mijn ZIJN. Ik wijd mij er nu zoveel mogelijk aan en daarnaast bied ik thema-lezingen, programma’s, trajecten en workshops die naar de kern gaan en gericht zijn op persoonlijke transformatie-processen van mensen.